Ügyesebb SEO? Nagyobb látogatottság? Több eredmény?

Segíts másoknak! Javasoljon Ön is hasznos SEO információt és segédeszközt! :D

.

APROgRAMOZO.NET - Programozó Vagy?

2008. január 3., csütörtök

Fizetett Linkek Használata - Seo Trükk

Bár a kulcsszó optimalizálás fontos része a kereső marketingnek, mégis egyre kisebb a jelentősége a látogatottsági eredmények szempontjából, szerintem.

Egy-egy jól megfogalmazott (és kulcsszó optimalizált) írás, weblap önmagában még nem fog találati lista helyezést elérni, (csak ha alig van hasonló kulcsszó tartalmú oldal vagy ha egy nagy pagerank-ű site oldalaként jelenik meg egy írás, és kap belülről pagerank-et).

Az oldalra kívülről (más IP címről) mutató linkek száma, azok pagerenk ereje, és a szöveges (nem nofollow) linkek "link szövege" az, ami egy-egy kulcsszóra, kulcs kifejezésre leginkább előre, azaz feljebb vissz egy oldalt a találati listán!

Nagy vita folyik a seo blog és seo fórum oldalakon, hogy a "paid links", magyarul, a fizetett linkek használata etikus és legális-e, illetve, hogy a google miért bünteti a fizetett linkek használatát!

  • Az én véleményem a fizetett linkek használatáról az, hogy ez egy seo trükk:

A fizetett linkek segítségével bárki, illetve bármely tartalmat mutató weboldalt képes kivételes előnyhöz jutatni a találati lista helyezések terén, és ebből következően a látogatottság és az eredmény (például, bevétel) szempontjából.
Aki ismeri google alap filozófiáját, az tudja, hogy a google igyekszik a leghasznosabb tartalmakat hasznossági, fontossági sorrendbe állítva megmutatni a google keresőt használóknak, azaz jó minőségű találati listát mutatni, amelyen keresztül gyorsan és egyszerűen megtalálható a keresett információ.

A fizetett linkek ronthatják a találati lista minőségét! Miért?
A google találati lista összeállításának talán legfontosabb tényezője az, hogy más weboldalak milyen mennyiségű és minőségű linkekkel mutatnak egy oldalra, azaz, hogy az oda mutató linkkel mennyire ajánlják, mennyire tartják fontosnak, egy-egy témában a másik weboldalt! Egy weboldalra felrakott kifelé mutató link gyakorlatilag egyfajta szavazatként értelmezhető linken keresztül elérhető weboldal minőségét illetően! A rámutató linkek gyakran maguktól alakulnak ki, nem kérésre, hanem a hasznos tartalom, a "megnézendő" értékes információ miatt!

A paid link (fizetett link) nem más, mint egy "megvásárolt szavazat", amely ha a politikai választásokra gondolunk, egy törvénytelen és erkölcstelen cselekedet.
Persze, a link vásárlás és link eladás nem törvénytelen és nem etikátlan, csak éppen ronthatja a találati lista minőségét, mert lehetőséget ad egy értéktelen tartalom bejuttatására az értékes tartalmak közé, az a manipulálásra! Ez egy seo trükk!

Tehát a legfontosabb a értékes tartalom!

További információ az értékes tartalomról:
Keresőoptimalizálás vs. Értékes Tartalom

.

Nincsenek megjegyzések:

Twitter / HuPont.hu - Ingyen Honlap - Weboldalszerkesztő -

Csak Banner

Szuper Jó (angol nyelvű) Webtárhely


Programozó Állás

Látogatottságnövelés



SMO - Közösségi Marketing Optimalizálás

SEO OKOSSÁGOK MAGYARUL